Absint – Absintbar i København

Prøv vores lækre absint på La Fée Verte på Frederiksberg.

Det er en kendt sag, at absint skal hældes over en sukkerknald, som man dernæst sætter ild til, for til sidst at slukke den i absinten. Kendt sag, men også forkert. Det kan ikke understreges tydeligt nok, at absint, og andre typer alkohol, ikke bør brændes af, med mindre man ønsker at bruge det til at flambere madvarer med. Og selv dette bør kun gøres med kyndig vejledning; børn, der leger med tis, brænder som bekendt i sengen. Absint, derimod, skal ligesom whisky nydes med vand. En smule sukker måske, men det er for de fleste i dag unødvendigt, og gjordes i gamle dage mest for at overdøve bitterheden i de mere tvivlsomme absinter.

Vandet skal være iskoldt og skal tilsættes meget nænsomt, gerne drypvis, for at opnå den ’skyede’ blanding. Forholdet skal være mellem tre og fem dele vand til en del absint.

Absint

Det er en kendt sag, at absint skal hældes over en sukkerknald, som man dernæst sætter ild til, for til sidst at slukke den i absinten. Kendt sag, men også forkert. Det kan ikke understreges tydeligt nok, at absint, og andre typer alkohol, ikke bør brændes af, med mindre man ønsker at bruge det til at flambere madvarer med. Og selv dette bør kun gøres med kyndig vejledning; børn, der leger med tis, brænder som bekendt i sengen. Absint, derimod, skal ligesom whisky nydes med vand. En smule sukker måske, men det er for de fleste i dag unødvendigt, og gjordes i gamle dage mest for at overdøve bitterheden i de mere tvivlsomme absinter.

Vandet skal være iskoldt og skal tilsættes meget nænsomt, gerne drypvis, for at opnå den ’skyede’ blanding. Forholdet skal være mellem tre og fem dele vand til en del absint.

Pris pr. 3,2 cl.

Pris pr. 3,2 cl.

Butterfly Absinthe

Butterfly Absinthe er inspireret af en historisk absinthe fra Boston i starten af 1900-tallet. Takket være et samarbejde med den amerikanske -, Brian Fernald, er det lykkedes at fremskaffe dokumenter der indeholder den oprindelige opskrift på absinthen fra dette glemte brand, og nu er er Butterfly Absinthe genopstået i al sin bitre, opalgrønne herlighed!

70kr

Clandestine

Absinthen La Clandestine er måske den mest berømte fra Artemisia Bugnon. Navnet refererer til Claude-Alain Bugnons fortid som illegal absintheur under forbuddet, som først blev hævet i midten af ’00’erne. Den er lavet på en klassisk opskrift fra 1935 og indeholder selvfølgelig malurt, men bitterheden er afdæmpet og spiritussen i det hele taget flot balanceret.

70kr

Un Emile Verte

Un Émile er en traditionel, grøn absinthe fra Pontarlier lige ved den fransk/schweiziske grænse. Absinthen er lavet på en drue-baseret spiritus, som infuseres med anis, fennikel og lokal malurt, samt en række (naturligvis) hemmelige ingredienser. Den grønne farve kommer fra en ekstra infusion af urter efter destillationen. Til sidst er den tappet ved imponerende 68% alkohol.

70kr

Bourgeois

Absinthe Bourgeois er en traditionel, grøn absinthe fra Pontarlier. Absinthe Bourgeois er et gammelt brand, nu genoplivet hos Emile Pernot, som også genbruger den ikoniske etiket med den sorte kat og avisen Pontarlier. En diskret sødme og den relativt beskedne alkoholprocent (55) gør denne absinthe oplagt til nye rejsende i kategorien.

100kr

Berthe de Joux

Berthe de Joux er en traditionel, grøn absinthe fra Emile Pernot i Pontarlier. Den er lavet på en drue-baseret spiritus, som infuseres med anis, fennikel og lokal malurt, samt en række (naturligvis) hemmelige ingredienser. Blandingen destilleres i Emile Pernots antikke kobber-kedler, og infuseres endnu engang med urter, for at give den grønne farve, inden den tappes ved 56% alkohol.

100kr

Grøn Opal

Grøn Opal er en klassisk, grøn absint fra Örebro i Sverige. Blandt ingredienserne finder man malurt, anis og fennikel. Efter destillation tilsættes et nøje udvalg af tørrede urter (her nævnes citronmelisse og isop), og det er indholdet af klorofyl i dem, som gør spiritussen grøn. Den er ovenikøbet lagret 3 måneder på fad, hvilket giver en dybere og mere harmonisk smag. Grøn Opal er tappet ved formidable 72% alkohol, og vi anbefaler, at den ikke drikkes rent.

125kr

Vit Opal

Absint Vit Opal er en ”hvid” absint. Alle de smagsgivende ingredienser er destilleret, og intet er tilsat efterfølgende – derfor får spiritussen ikke den grønne farve, som mange forbinder med absint. Men faktisk er en ”blanche” mindst lige så traditionelt, og Vit Opal smager forrygende. Blandt ingredienserne er klassikerne malurt, fennikel og anis samt en række hemmelige urter. Efter destillationen er absinten lagret minimum 3 måneder på fad og den er tappet ved 56% alkohol.

125kr

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os