Absint – Absintbar i København

Besøg vores lækre absintbar på Frederiksberg

Besøg vores lækre absintbar på Frederiksberg nær København. Her kan du prøve rigtig absint, mens du lytter til vinyl.

Absint

Det er en kendt sag, at absint skal hældes over en sukkerknald, som man dernæst sætter ild til, for til sidst at slukke den i absinten. Kendt sag, men også forkert. Det kan ikke understreges tydeligt nok, at absint, og andre typer alkohol, ikke bør brændes af, med mindre man ønsker at bruge det til at flambere madvarer med. Og selv dette bør kun gøres med kyndig vejledning; børn, der leger med tis, brænder som bekendt i sengen. Absint, derimod, skal ligesom whisky nydes med vand. En smule sukker måske, men det er for de fleste i dag unødvendigt, og gjordes i gamle dage mest for at overdøve bitterheden i de mere tvivlsomme absinter.

Vandet skal være iskoldt og skal tilsættes meget nænsomt, gerne drypvis, for at opnå den ’skyede’ blanding. Forholdet skal være mellem tre og fem dele vand til en del absint.

Absint

Det er en kendt sag, at absint skal hældes over en sukkerknald, som man dernæst sætter ild til, for til sidst at slukke den i absinten. Kendt sag, men også forkert. Det kan ikke understreges tydeligt nok, at absint, og andre typer alkohol, ikke bør brændes af, med mindre man ønsker at bruge det til at flambere madvarer med. Og selv dette bør kun gøres med kyndig vejledning; børn, der leger med tis, brænder som bekendt i sengen. Absint, derimod, skal ligesom whisky nydes med vand. En smule sukker måske, men det er for de fleste i dag unødvendigt, og gjordes i gamle dage mest for at overdøve bitterheden i de mere tvivlsomme absinter.

Vandet skal være iskoldt og skal tilsættes meget nænsomt, gerne drypvis, for at opnå den ’skyede’ blanding. Forholdet skal være mellem tre og fem dele vand til en del absint.

Pris pr. 3,2 cl.

Pris pr. 3,2 cl.

Absinthe Cousin Jeune

Cousin Jeune er en klassisk, ”blanche” absint fra Emile Pernots gamle destilleri i Pontarlier. Da denne absint ikke infuseres med urter efter destillationen, er den helt klar. Cousin Jeune var et populært absint-brand under Belle Epoque, som nu er genoplivet.
Opskriften stammer fra slutningen af 1800-tallet, og inkluderer malurt, anis og andre urter. Den er tappet ved 65% alkohol.

70kr

ELG Absinthe

ELG Absinthe er baseret på malurt, suppleret af Anis, Stjerneanis, Isop og Fennikel. 65% alkohol.

70kr

Un Émile Verte

Un Émile er en traditionel, grøn absinthe fra Pontarlier lige ved den fransk/schweiziske grænse. Absinthen er lavet på en drue-baseret spiritus, som infuseres med anis, fennikel og lokal malurt, samt en række (naturligvis) hemmelige ingredienser. Den grønne farve kommer fra en ekstra infusion af urter efter destillationen. Til sidst er den tappet ved imponerende 68% alkohol.

70kr

Absinthe Kallnacher

Oliver Matter fandt et glemt dokument for et par år siden. Denne opskrift blev grundlaget for Kallnacher Absinthe. Absinten er destilleret, som den plejede at blive destilleret i Val de Travers før 1910.
Kallnacher-destilleriet bruger kedler fra 1920'erne, som er modificerede og teknisk set up to date. Denne absint er velafbalanceret og duften er blød og tilbyder en rig urtearoma. Munden efterlades frisk, som en "La Bleue" skal være, og eftersmagen er lang - bydende på en hel palet af urtesmag.

80kr

A.Junod

Junod er en hvid absint, der er håndlavet blandt Jurabjergene i Pontarlier Frankrig, fremstillet efter autentiske traditioner, der stammer fra slutningen af ​​1800 -tallet. Absinten får sin forfriskende smag fra en profil med otte botaniske stoffer destilleret i kobbe-ralembics specielt designet og bygget til absintproduktion. Populær blandt parisiske forfattere og kunstnere serverer 3 mål kølet vand til 1 mål Junod for at skabe den traditionelle franske drink.

80kr

La Valdetra Verte

En absint med en meget udtalt bitterhed, som absint før i tiden!
Grøn i farven, naturligt tonet med 3 planter, denne absint er smagt til i henhold til ritualet med brug af ske og sukker for at kunne værdsætte alle ​​aromaerne. Med en kraftfuld og intens krop, som ledsages af en vedholdenhed i munden, vil Valdetra Verte appellere til feinschmeckere, der leder efter en absint i topklasse. 65% alkohol.

85kr

Bourgeois

Absinthe Bourgeois er en traditionel, grøn absinthe fra Pontarlier. Absinthe Bourgeois er et gammelt brand, nu genoplivet hos Emile Pernot, som også genbruger den ikoniske etiket med den sorte kat og avisen Pontarlier. En diskret sødme og den relativt beskedne alkoholprocent (55) gør denne absinthe oplagt til nye rejsende i kategorien.

100kr

Berthe de Joux

Berthe de Joux er en traditionel, grøn absinthe fra Emile Pernot i Pontarlier. Den er lavet på en drue-baseret spiritus, som infuseres med anis, fennikel og lokal malurt, samt en række (naturligvis) hemmelige ingredienser. Blandingen destilleres i Emile Pernots antikke kobber-kedler, og infuseres endnu engang med urter, for at give den grønne farve, inden den tappes ved 56% alkohol.

100kr

La Fée Parisienne

La Fée Absinthe Parisienne er lavet i samarbejde med Marie-Claude Boor, grundlægger og administrator for det franske Absinthe Museum. La Fee Absinthe Parisienne består af 100% naturlige ingredienser.

Den primære ingrediens er malurt, som i fremstillingen er øget med 60%. 68% alkohol.

100kr

Vieux Pontarlier

Vieux Pontarlier er en fransk absint. Den har en frugtig og urtet smag med præg af anis og velafbalanceret malurt samt en lang og dyb finish. Emile Pernot kan spore sine rødder tilbage til 1889, hvor Emile-Ferdinand Pernot, sammen med brødrene Parrot, etablerede et destilleri i Pontarlier, verdens absint-hovedstad.

I 2005 overtog Pierre Beuchet, en negociant fra Bourgogne, firmaet. Familien Beuchet, som også tæller Florent Beuchet fra rom-aftapperen Compagnie des Indes, fortsætter med at lave absint, brandies og en række spændende likører efter de gamle opskrifter og metoder. De antikke kobber-alembics, som er firmaets stolthed, er lavet af den berømte fabrikant Egrot, og de er stadig i brug i dag, ganske uundværlige for absintens særlige karakter. 68% alkohol.

100kr

Absinthe 1804

Les fils d'Emile Pernot er et traditionelt fransk destilleri grundlagt i 1889 af Emile-Ferdinand Pernot i Pontarlier, Haut Doubs.
Absinthe 1804 68° Les fils d'Emile Pernot er en exceptionel absint med en kraftfuld duft. Den vilde malurt (Artmesia absinthium), der bruges til destillation, kommer fra et hemmeligt sted i Jura-bjergene.

125kr

Vit Opal

Absint Vit Opal er en ”hvid” absint. Alle de smagsgivende ingredienser er destilleret, og intet er tilsat efterfølgende – derfor får spiritussen ikke den grønne farve, som mange forbinder med absint. Men faktisk er en ”blanche” mindst lige så traditionelt, og Vit Opal smager forrygende. Blandt ingredienserne er klassikerne malurt, fennikel og anis samt en række hemmelige urter. Efter destillationen er absinten lagret minimum 3 måneder på fad og den er tappet ved 56% alkohol.

125kr

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os