Cocktails

Se vores store udvalg af coctails

Kom og besøg La Fée Verte på Frederiksberg nær København. Vi tilbyder et stort udvalg af coctails.

Long Drinks
Cocktails
Champagne Cocktails

Long Drinks

Long Drinks

Dark and Stormy

Dark and Stormy er en klassisk cocktail fra Hamilton i Bermuda, som første gang blev mixet omkring 1860. De to Gosling brødre producerede deres Gosling Black Seal rom på Bermuda, hvor der også blev produceret ginger beer. Det var dermed åbenlyst at disse to ville ende op i samme glas, og dermed danne grobund for den klassiske drink, “Dark and Stormy”.

5 cl Goslings rom
Lime
Ginger beer
Agostura bitter

95kr

Moscow mule

Moscow Mule kom til verden i starten af 1940’erne og der er forskellige historier om hvordan den opstod. En af historierne om cocktailens oprindelse fortæller, at en bartender, angiveligt, skulle have ryddet ud i lagerbeholdningen, og at hans rester dannede basis for den cocktail, vi kender i dag. En anden fortæller om hvordan en Smirnoff importør og en ginger beer producent fik ideen om at blande deres produkter. Ligegyldigt hvilken historie er sand, var det en god idé.

6 cl vodka
Ginger beer
Lime
Isterninger

95kr

Paloma

Detaljerne omkring Palomas oprindelse er uklare. Modsat mange andre klassiske cocktails, som opstod før forbudstiden, ankom Paloma først efter 1938. Det er den mest populære tequila-baseret cocktail i Mexico. Nogen mener den er opkaldt efter La Paloma ("Duen"), som er en populær folk sang, komponeret i de tidlige 1860’ere.

5 cl tequila
Pink grape sodavand
Limesaft

95kr

Gin & Tonic

3/6 cl Gin

60/90 kr

Cocktails

Cocktails

White Russian

Cocktailen er, trods navnet, eftersigende skabt af en belgisk bartender, som inkluderede “Russia” i navnet, fordi cocktailen især er baseret på vodka, som jo forbindes med Rusland. Først blev The Black Russian, som udelukkende består af kaffelikør og kaffe, skabt i 1949. Med tiden tilsatte han fløde, og således blev The White Russian til.

Cocktailen var populær i 60’erne, men populariteten døde ud indtil 1998, hvor filmklassikeren “The Big Lebowski” udkom. Hovedrollen i denne film drak fra start til slut 9 White Russians, og det inspirerede flere af filmes fans til ligeledes at drikke dem i flæng. Drinkens popularitet steg, og den er i dag en af de mest populære cocktails.

3 cl Vodka
3 cl kaffelikør
Sødmælk
Isterninger

75kr

Americano

Denne cocktail blev oprindeligt kreeret i Italien af Gaspare Campari i 1860’erne. Trods vi i dag kender den med danskvand, er den oprindeligt lavet uden. Han kaldte den “Milano-Torino”, som en hyldest til de steder ingredienserne kom fra: Campari fra Milano og Vermouth fra Torino. Over tid blev der eksperimenteret med at tilsætte dansk vand, og på den måde blev det den sprudlende version vi kender i dag. Den var populær blandt udstationerede amerikanere og blev derfor kendt som “Americano”. Derudover er det den allerførste drink James Bond bestiller Casino Royale, den første bog i Ian Fleming serien – og flere gange i senere bøger.

3 cl Campari
3 cl Vermouth
Danskvand
Appelsinskive til pynt
Isterninger

75kr

Negroni

En udbredt historie om cocktailens oprindelse er, at den opstod i Firenze i 1919. Historien fortæller at Pascal Olivier Count de Negroni spurgte bartenderen, om han ikke kunne gøre hans yndlingsdrik, Americano, stærkere ved at skifte danskvanden ud med gin. For at synliggøre at der var tale om en ny drink, skiftede bartenderen ligeledes den klassiske citron pynt fra Americanoen ud med appelsin pynt, som fortsat er den klassiske pynt til en Negroni.

3 cl gin
3 cl vermouth
3 cl campari
appelsin
isterninger

95kr

Old Fashioned

Når man taler om klassiske cocktails, er det svært at komme uden om en Old Fashioned. I dag er den måske mest kendt som Don Drapers yndlingscocktail i tv-serien Mad Men. Trods sin simpelhed og få ingredienser er den stadig populær blandt bar- og restaurant gæster.

6 cl Bourbon
Sukkersirup
Isterninger
Angostura bitter
Appelsinskræl til pynt

95kr


Bramble

Bramble er en Britisk drink, opfundet midt i 80erne af Dick Bradsell, der dengang arbejdede som bartender på Fred’s Club i Soho, London. Han ville kreere en britisk cocktail, og især hans barndomsminder om brombærplukning på Isle of Wight, blev en stor inspirationskilde. Med dette minde i tankerne blandede han den klassiske britiske spiritus, gin, med citronsaft og sukkersirup, og toppede drinken med brombærlikør (også kaldet crème de mûre).

4 cl gin
Citronsaft
Sukkersirup
Creme de Mure.

95kr


Espresso Martini

Der er flere påstande om Espresso Martinis oprindeldse. En af de fortællinger, der går igen, er, at Dick Bradsell i slutningen af ​​1980’erne fandt på drinken, da en ung dame bad om noget der ville “wake me up, then fuck me up”. Bradsell serverede drinks lige ved siden af kaffemaskinen, og da både kaffegrums og -duft fyldte området omkring ham, var det ligeledes i hans tanker. På det tidspunkt drak folk primært vodka, og det var derfor det åbenlyse valg at blande den sammen med kaffen. Således kom Espresso Martinien til verden.

3cl Vodka
3 cl kaffelikør
Espresso kaffe
Kaffebønner til pynt

95kr


50/50 Martini

Martini’en begyndte som en drink med lige dele. Men i slutningen af det 19. århundrede var disse dele Old Tom Gin, som er en sødere slags spiritus, og en sød vermouth. Det var først efter 1900 at en 50/50 Martini lavet på dry gin og tør vermouth dukkede op. Matini’ens præcise oprindelse er uklar. Navnet kan være taget fra Martini mærkets vermouth mens en anden populær teori mener, den er udviklet fra en cocktail kaldet Martinez, som blev serveret omkring 1860 i San Francisco.

4 cl Gin/vodka
4 cl Vermouth

95kr


Corpse Reviver no.2

Som navnet hentyder til er Corpse Reviver (direkte oversat: "lig opvækker") en drink i kategorien "pick-me-up", som blev brugt af bartendere i gamle dage, til at genoplive folk, der kom på barerne, i værre tilstand på grund at deres egen umådeholdenhed fra natten før. Denne kategori af cocktails opstod i midten af 1800-tallet, selvom det nok er mere en "dræb eller kurer" end en "tømmermænds kur". Corpse Reviver no.2 blev populær efter den var medtaget i den respekterede "The Savoy Cocktail Book" fra 1930, hvor Harry Craddock fastslår at "Fire af disse taget i hurtig rækkefølge vil genoplive liget igen".

Absint skyl
2,5 cl Lillet Blanc
2,5 cl Cointreau
2,5 cl gin
citronsaft

110kr


Champagne Cocktails

Champagne Cocktails

Death in the afternoon

Cocktailen, som også er kendt som "Hemingway" eller "Hemingway Champagne", blev opfundet af Ernest Hemingway sammen med 3 officerer fra H.M.S. Danae og deler navn med Hemingways bog (på dansk: "Døden kommer om eftermiddagen") fra 1932. Opskriften blev udgivet i "So Red the Nose, or Breath in the Afternoon", en cocktail bog fra 1935 indeholdende opskrifter fra berømte forfattere. Hemingways oprindelige opskrift lød:
"Hæld én del absint i et champagneglas og tilføj iskold champagne, til den får det forventede 'skyede' udseende. Drik 3 til 5 af disse langsomt."
Cocktailen er lige så hidsig som navnet antyder og er hverken for sarte sjæle eller for dem, der lige skal hygge-nippe til nytårsfesten. Paradoksalt nok, eller måske netop derfor, består den af barens to absolutte modpoler, den friske mousserende vin og den hårde absint.

3 cl absint
6 cl champagne

150kr

Pornstar Martini

Pornstar Martini blev skabt af Douglas Ankrah fra den berømte Lab Bar i London, da han lavede menuen til The Townhouse Bar i Knightsbridge i 2002. Cocktailen var inspireret af en drink Ankrah prøvede på en "snusket gentlemen's club" kaldet Mavericks under et besøg i Cape Town i Sydafrika. Ankrah ville skabe en drink, der var modig, sexet og legende. Det er sjovt, og lidt frækt, at bestille den og at drikke den transporterer dig til en blid brise, der rasler over halmtaget på en lillebitte tiki-bar på en fjern, solbeskinnet tropisk strand.

4 cl vanilje vodka
4 cl champagne
Limesaft
Sukkersirup
Passionsfrugt juice

110kr

French 75

En af de første registrerede opskrifter på French 75 stammer fra The Savoy Cocktail Book (1930), men den sande natur af dens oprindelse er, som det ofte sker med alkohol, lidt mudret. Den er også kendt som en "75 Cocktail" eller på fransk blot en "Soixante Quinze" (75). Inspirationen til navnet skulle være en 75 mm Howitzer-feltkanon, der blev brugt af franskmændene og amerikanerne i 1. Verdenskrig. Kanonen var kendt for sin nøjagtighed og hurtighed, og French 75 siges at have et sådant kick, at det føltes som at være ramt af netop sådan et våben.

5 cl gin
8 cl champagne
citronsaft
sukkersirup

110kr

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os