Cocktails

White Russian

Cocktailen er, trods navnet, eftersigende skabt af en belgisk bartender, som inkluderede “Russia” i navnet, fordi cocktailen især er baseret på vodka, som jo forbindes med Rusland.
Først blev The Black Russian, som udelukkende består af kaffelikør og kaffe, skabt i 1949. Med tiden tilsatte han fløde, og således blev The White Russian til.
Cocktailen var populær i 60’erne, men populariteten døde ud indtil 1998, hvor filmklassikeren “The Big Lebowski” udkom. Hovedrollen i denne film drak fra start til slut 9 White Russians, og det inspirerede flere af filmes fans til ligeledes at drikke dem i flæng. Drinkens popularitet steg, og den er i dag en af de mest populære cocktails.

3 cl Vodka
3 cl kaffelikør
Sødmælk
Isterninger

70kr

Americano

Denne cocktail blev oprindeligt kreeret i Italien af Gaspare Campari i 1860’erne. Trods vi i dag kender den med danskvand, er den oprindeligt lavet uden. Han kaldte den “Milano-Torino”, som en hyldest til de steder ingredienserne kom fra: Campari fra Milano og Vermouth fra Torino. Over tid blev der eksperimenteret med at tilsætte dansk vand, og på den måde blev det den sprudlende version vi kender i dag. Den var populær blandt udstationerede amerikanere og blev derfor kendt som “Americano”.
Derudover er det den allerførste drink James Bond bestiller Casino Royale, den første bog i Ian Fleming serien – og flere gange i senere bøger.

3 cl Campari
3 cl Vermouth
Danskvand
Appelsinskive til pynt
Isterninger

75kr

Moscow mule

Moscow Mule kom til verden i starten af 1940’erne og der er forskellige historier om hvordan den opstod.
En af historierne om cocktailens oprindelse fortæller, at en bartender, angiveligt, skulle have ryddet ud i lagerbeholdningen, og at hans rester dannede basis for den cocktail, vi kender i dag. En anden fortæller om hvordan en Smirnoff importør og en ginger beer producent fik ideen om at blande deres produkter.
Ligegyldigt hvilken historie er sand, var det en god idé.

6 cl vodka
Ginger beer
Lime
Isterninger

95kr

Espresso Martini

Der er flere påstande om Espresso Martinis oprindeldse. En af de fortællinger, der går igen, er, at Dick Bradsell i slutningen af ​​1980’erne fandt på drinken, da en ung dame bad om noget der ville “wake me up, then fuck me up”. Bradsell serverede drinks lige ved siden af kaffemaskinen, og da både kaffegrums og -duft fyldte området omkring ham, var det ligeledes i hans tanker. På det tidspunkt drak folk primært vodka, og det var derfor det åbenlyse valg at blande den sammen med kaffen. Således kom Espresso Martinien til verden.

3cl Vodka
3 cl kaffelikør
Espresso kaffe
Kaffebønner til pynt

95kr

Negroni

En udbredt historie om cocktailens oprindelse er, at den opstod i Firenze i 1919. Historien fortæller at Pascal Olivier Count de Negroni spurgte bartenderen, om han ikke kunne gøre hans yndlingsdrik, Americano, stærkere ved at skifte danskvanden ud med gin. For at synliggøre at der var tale om en ny drink, skiftede bartenderen ligeledes den klassiske citron pynt fra Americanoen ud med appelsin pynt, som fortsat er den klassiske pynt til en Negroni.

3 cl gin
3 cl  vermouth
3 cl campari
appelsin
isterninger

95kr

Dark and Stormy

Dark and Stormy er en klassisk cocktail fra Hamilton i Bermuda, som første gang blev mixet omkring 1860. De to Gosling brødre producerede deres Gosling Black Seal rom på Bermuda, hvor der også blev produceret ginger beer. Det var dermed åbenlyst at disse to ville ende op i samme glas, og dermed danne grobund for den klassiske drink, “Dark and Stormy”.

5 cl Goslings rom
Lime
Ginger beer
Agostura bitter

95kr

Bramble

Bramble er en Britisk drink, opfundet midt i 80erne af Dick Bradsell, der dengang arbejdede som bartender på Fred’s Club i Soho, London. Han ville kreere en britisk cocktail, og især hans barndomsminder om brombærplukning på Isle of Wight, blev en stor inspirationskilde. Med dette minde i tankerne blandede han den klassiske britiske spiritus, gin, med citronsaft og sukkersirup, og toppede drinken med brombærlikør (også kaldet crème de mûre).

4 cl gin
Citronsaft
Sukkersirup
Creme de Mure.

95kr

Old Fashioned

Når man taler om klassiske cocktails, er det svært at komme uden om en Old Fashioned. I dag er den måske mest kendt som Don Drapers yndlingscocktail i tv-serien Mad Men. Trods sin simpelhed og få ingredienser er den stadig populær blandt bar- og restaurant gæster.

6 cl Bourbon
Sukkersirup
Isterninger
Angostura bitter
Appelsinskræl til pynt

95kr

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os